Pakej mudah membuat CINCAU / LENGKONG

~JOM BUAT CINCAU ORIGINAL SENDIRI DI RUMAH~

Nak makan sepuasnya CINCAU buatan sendiri.
Yang pastinya BERSIH, ENAK & 100% HALAL.
Kini, sesiapa sahaja boleh buat cincau hasil tangan sendiri di rumah. 
Mudah, ringkas, bersih dan yang pasti semestinya 100% HALAL.


Macam mana nak buat cincau sendiri?  
Anda tidak akan jumpa dimana-mana. Kerana saya menyediakan bahan lengkap & nota yang amat mudah untuk anda ikuti. Melalui panduan ini, akan diajar cara-cara membersihkan daun cincau, merendam daun cincau dan memasak daun cincau seterusnya menghasilkan ketulan cincau hasil tangan anda sendiri.

Bahannya nak beli di mana? 
Bahannya anda boleh dapatkan dengan SMS/ WhatApp 

(klik di 'Pakej Cincau dan Cara Order' di sebelah kanan)
Pakej Percubaan
Pakej Permulaan
Pakej Bisnes

dan hantar ke 
012-5746691

atau hubungi

PENGEDAR BERDEKATAN ANDA
  1. Selangor (Kuala Kubu Baru) - Pn. Nurul - 012 - 936 6243
  2. Pahang - En. Hamzalah - 017 - 629 5686
  3. Terengganu (Kemaman) - Din - 019 - 998 0345
  4. Perak (Tanjung Malim) - Pn. Nor - 018 - 955 1301
  5. Perak (Kuala kangsar) - En. Mior Muhammad - 019 - 425 5428
  6. Perak (Selama) - Ahmad Junaidi - 013 - 389 8456
  7. Selangor (Sg.Besar) - Pn. Rusinah - 013 - 675 5269
  8. Sarawak - Pn.Suriya - 011-1051 3842
  9. Kuala Lumpur - Pn. Zuraidah - 012- 9300 547

Bahan-bahan yang digunakan untuk membuat CINCAU ini tidak banyak.
  
Hanya 3 bahan sahaja digunakan iaitu:  

Daun cincau
Air kapur
Tepung 

Ya, hanya 3 bahan sahaja digunakan di dalam resepi CINCAU yang lazat ini. Tepung ubi boleh didapati dengan mudah di pasaraya atau kedai runcit. Tetapi daun cincau, mungkin ramai sukar mendapatkan. Jadi saya akan bekalkan bahan ini di dalam pakej ini.

Nota yang disediakan ini amat mudah untuk diikuti. 
Anda pasti dapat membuat cincau pertama anda sendiri.



Mudahnya buat cincau nie. 
Memang mudah. Dengan 1 set lengkap cincau ini anda akan dapat 3kg lebih cincau. Bersamaan dengan 5 hingga 6 bekas, seperti dalam gambar. Wah, kini anda boleh menikmati cincau sepuas-puasnya tanpa ragu-ragu. Tambahan lagi anda boleh menjana pendapatan sampingan daripadanya.
Siapakah yang memerlukan pakej ini? 
- Semua pengemar CINCAU yang ingin menikmati cincau sepuas-puasnya dengan hasil tangan sendiri yang jauh lebih enak mengikut citarasa anda. 

- Surirumah yang ingin menambahkan kelainan dalam minuman keluarga disamping boleh diberikan kepada jiran tetangga. 

- Mereka yang ingin menjana pendapatan sampingan.

- Peniaga-peniaga yang ingin menambah lagi produk jualan dan  menambah lagi ilmu bisnes makanan dengan lebih berkesan dan menguntungkan.

- Mereka yang ingin mendalami dan  memulakan bisnes pasar malam yang menguntungkan.
Gambaran ringkas mengenai cara-cara membuat cincau sendiri di rumah.
Satu set bahan cincau ini, akan dapat lebih 3kg cincau atau 5 ke 6 bekas seperti dalam gambar.


Untuk sebarang pertanyaan sila hubungi / SMS / WhatApp : 

012 - 574 6691 (En.wan)

_______________________________________________________________

Apa kata pembeli sebenar pakej ini?

"Alhamdulillah..terima kasih kepada En. Wan yang memperkenalkan pakej cincau ini kepada kami sekeluarga. Bahan yang lengkap dan panduan resepi yang amat mudah. Sekarang kami sekeluarga tidak perlu risau tentang kehalalan cincau yang dihasilkan sendiri. Malah jiran-jiran turut memuji kesedapan cincau yang saya hasilkan. Kawan2 kat ofis pun ada yang order cincau yang saya buat. Sedikit sebanyak ada jugak income sikit2." – Pn. Rohaya Ramli.

"Pada mulanya, saya ingatkan cincau nie dibuat dari agar2 atau rumpai laut. Tak terfikir nak buat sendiri. Setelah baca di blog rahsiacincau baru saya tahu yang cincau nie diperbuat dari sejenis tumbuhan herba. Selama nie tahu makan saja. Sekarang siapa sangka, saya dah boleh buat cincau sendiri di rumah yang dah tentu original dan bersih… - Puan Salwani." 

"Saya just nak kongsi pengalaman. Saya adalah penjual air soya dan sejujurnya mendapat cincau dari market yang dipaket didalam plastik biasa. Sejak saya beli pakej cincau buat kat rumah ni, alhamdulillah, kini saya buat cincau sendiri untuk perniagaan air soya saya. Saya juga turut menjual cincau yang telah siap dipack dengan lebih cantik & bersih seperti yg diajar oleh En.Wan" - En. Razak _____________________________________________________________________

8 comments:

  1. Assalam...saya nak tanya en.safuwan, berapa lama nak masak cincau nie? Periuk yang nipis ke tebal?

    ReplyDelete
    Replies
    1. So, mcm mana puan?Dah jdik ka cincau tu..kongsi2 la kat cni nnti ya..

      Delete
  2. Salam tuan, macam mana nak beli pakej cincau ni?

    ReplyDelete
  3. Dah jadi buat. Terima kasih. InsyaAllah nak order pakej besar lagi nanti.

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum..tahniah tuan kerana dh jadi buat cincau..ramai jugak yang cuba kali ke 2@3 baru jadi.. :-)..tp apa yg penting kita lebih yakin dengan cincau yang kita hasilkan sendiri dari segi kebersihannya..

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. Bukan tuan. Nama lain air abu

      Delete

Letakkan komen anda di sini. Segala komen dan pandangan anda amat2 dihargai.